Verkstadstekniker och verktygsmakare sökes till att rädda världen!

Är du en prestigelös problemlösare som gillar utmaningar och tror på att det mesta är möjligt? Trivs du bäst i en entreprenörsmiljö där din insats märks och där du har stort eget ansvar? Drömmer du om ett jobb med ett högre syfte – i Göteborg?

– Då har du just fått chansen till en riktigt spännande framtid!

PULPAC –  EN TECH START-UP MED STORA PLANER

PulPac är en Göteborgsbaserad tech start-up som uppfunnit en teknik som kan rädda världen från onödig plast. Idag är vi 15 personer, i huvudsak ingenjörer. Vi behöver bli många fler och kommer rekrytera löpande.


JUST NU SÖKER VI EN VERKSTADSTEKNIKER OCH EN VERKTYGSMAKARE

För alla tjänster hos oss gäller att dina personliga egenskaper är viktigare än att du till punkt och pricka uppfyller en kravspecifikation. För att trivas hos oss behöver du gilla när det rör på sig och kunna ta egna initiativ i en föränderlig miljö. Du behöver vara prestigelös, gilla att hjälpa till och aldrig tveka inför att hugga i där det behövs. Du bör ha en bra förmåga att kommunicera och samverka med kollegor, kunder och leverantörer. Som person är det viktigt att du är empatisk, engagerad, ordningsam och nyfiken. Hos oss kan du räkna med omväxlande arbetsuppgifter med stor möjlighet att vara med och påverka din egen, bolagets och till och med planetens framtid.

Vår mekaniska verkstad och vår produktionslina för prototyper är hjärtat i vår verksamhet. Det är här tekniken utvecklas. Det är här, i nära samarbete med våra utvecklingsingenjörer, som du behövs.

VERKSTADSTEKNIKER:

Du kommer jobba med skärande bearbetning, svarva, fräsa, borra och skruva. Du kommer bygga och bygga om testriggar, anpassa maskiner och annan utrustning till just det vi behöver. Du har en god teknisk förståelse och ett grundmurat praktiskt handlag. Du behöver vara duktig på mycket, men inte nödvändigtvis specialist på något. Du har minst fem års erfarenhet av arbete i verkstadsmiljö. Har du CNC-erfarenhet och truck-körkort är det ett plus. B-körkort är ett måste. 

VERKTYGSMAKARE:

Vi vill ha kontroll över vår teknikutveckling och kunna tillverka våra egna pressverktyg. Därför behöver vi en verktygsmakare som ärkunnig på CNC-bearbetning, formar för djupdragning och klippning av plåt, härdning och toleranser. Du har erfarenhet av både tillverkning och driftsättning av verktyg för plåtformning. Din gedigna kunskap blir viktig input till verktygskonstruktion (CAD). Du är van vid arbete med montering i pelarställ och utstötning av verktyg. Du vet det som finns att veta om efterbehandling och polering. Du är helt enkelt en riktig fackman och har erfarenhet av verktygstillverkning. B-körkort är ett måste.


PULPAC ÄR BANBRYTANDE TEKNIK OCH ENGAGERADE MÄNNISKOR

TEKNIKEN & AFFÄREN:
Vi har uppfunnit och patenterat en metod för att 3D-forma cellulosa på ett sätt som aldrig gjorts tidigare. På mindre än en sekund kan vi forma en stark och stabil produkt helt i papper och i nästan vilken form eller utseende som helst. Det gör det möjligt att industriellt och storskaligt ersätta plasten i förpackningar och engångsprodukter med cellulosa, ett förnyelsebart, komposterbart och nedbrytbart material. Just det som förpackningsindustrin letar med ljus och lykta efter.

Konceptuellt är PulPac tekniken färdig. Vi jobbar nu med flera stora varumärken, förpacknings- och skogsbolag, som kunder och partners, för att utveckla tekniken för industriell och kommersiell tillverkning samt för nya och specifika applikationer.

Vi jobbar mycket hands-on. De flesta av oss tillbringar minst lika mycket tid i labbet som vid skrivbordet.  Vi har en egen mekanisk verkstad och en produktionsanläggning för prototyptillverkning av 3D-formade pappersprodukter. Allt för att kunna vara snabbfotade, agila och ha kontroll över vår teknikutveckling. Vi är innovatörer och teknikutvecklare, inte tillverkare. Vår affärsmodell är tekniklicensiering. Vi kommer inte producera några slutprodukter.

MÄNNISKORNA & KULTUREN:
Vi tror på hårt men lustfyllt arbete. Vi tror att olikheter är en tillgång som utvecklar oss. Vi tror att engagemang, reflektion och kreativitet tar en långt. Vi tror på kraften i teamet och omtanke om varandra och världen. Varje individs välmående och utveckling är viktig för oss. Vi försöker vara den bästa jobb-familj en kan ha. Hos oss flyger veckorna och vi gillar både fredagar och måndagar. Det tror vi att du också kommer göra.


START: Så snart du kan
PLATS: Göteborg – Högsbo Industriområde
OMFATTNING: Heltid
ANSTÄLLNINGSFORM: Tillsvidare med 6 månaders provanställning
LÖN: Fast lön
OM DIN ANSÖKAN: Den måste innehålla ett personligt brev! Bara CV går skoningslöst i bingen!
SISTA ANSÖKNINGSDATUM: Löpande urval
ANSÖKAN TILL: Ann Dynehäll